Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Stimați cetățeni,

Publicat:Fri, 05/06/2020 - 15:29

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord anunță despre reluarea graduală a serviciilor consulare.

Astfel, începând cu data de 10 iunie 2020, cetățenii se pot adresa la Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Londra pentru a solicita următoarele servicii consulare:
- Perfectarea actelor notariale;
- Solicitarea certificatelor de cazier judiciar;
- Perfectarea titlurilor de călătorie;

Primirea cetățenilor se face exclusiv în baza programărilor prealabile prin telefon 0044 (0) 208 996 0546 sau email la adresa consul.london@mfa.gov.md.

Notă !!!

La momentul actual este imposibilă perfectarea actelor de identitate (pașapoarte și buletine de identitate) și actelor de stare civilă.

Atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului Ambasadei, este obligatorie respectarea normelor și recomandărilor autorităților privind măsurile de protecție, accesul fiind asigurat exclusiv în următoarele condiții:
- Absența simptomelor (temperatură ridicată, tuse, rinoree etc.);
- Purtarea obligatorie a măștii de protecție și mănușilor;
- Menținerea distanței fizice (˃2 m).

Persoanele care însoțesc solicitantul de servicii consulare nu vor avea acces în sediul misiunii diplomatice.

În cazul situațiilor excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de urgență majoră, cetățenii pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei +447895805306. La acest număr NU se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Sugerăm să urmăriți în continuare site-ul sau pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova la Londra unde vor fi plasate informații actualizate despre reluarea în întregime a activității consulare.