Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Promovarea vinurilor moldovenești pe piața britanică

Publicat:Thu, 17/06/2021 - 16:43

100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode

Pe parcursul a trei zile, 14-16 iunie, Ambasada Republicii Moldova la Londra a găzduit un eveniment de o importanță inedită pentru promovarea vinurilor moldovenești pe piața britanică: 100 de vinuri moldovenești cu Jamie Goode”, organizat în strânsă cooperare cu Oficiul Național al Viei și Vinului și compania britanică Westbury.

177 de mostre de vinuri, oferite de 43 companii vinicole din Republica Moldova au fost degustate de renumitul expert în vinuri Jamie Good, care este unul dintre cei mai solicitați judecători de vinuri din Marea Britanie, autor de cărți, columnist pentru ziarul The Sunday Express, dar și autorul mai multor articole din diverse publicații specializate, inclusiv The World of Fine Wine, Meininger’s Wine Business International, Noble Rot, Wine & Spirits, Vine Pair și Drinks International.

Urmare a degustării vinurilor moldovenești Jamie Goode va elabora un raport despre vinurile degustate, care vor fi clasificate pe bază de scoruri top 100 vinuri, iar informația respectivă va fi distribuită unui cerc larg de contacte din domeniul horeca, magazinelor specializate și de rețea, etc., pentru a identifica interesul specific al potențialilor parteneri și asigura distribuirea mostrelor. De asemenea, Jamie va publica un articol despre vinurile noastre pe blogul său (wineanorak.com), care este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de vin din lume.

La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanți ai rețelelor populare de magazine din Marea Britanie, precum și rețelelor de distribuție a vinurilor.

Ambasadorul Angela Ponomariov s-a adresat participanților, vorbind despre potențialul industriei vitivinicole din Republica Moldova și subliniind importanța acestei degustări excepționale pentru facilitarea promovării vinurilor moldovenești pe piața britanică, în special, din perspectiva valorificării oportunităților oferite de Brexit.

Impresia generală expusă de către Jamie Goode dar și de alți participanți: Moldova are vinuri foarte bune, care merită să fie prezente pe piața britanică!