Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Proiect lansat de Camera de Comerț Britanică pentru Moldova

Publicat:Sat, 21/05/2022 - 08:41

Camera de Comerț Britanică pentru Moldova, cu susținerea financiară din partea organizației caritabile din Marea Britanie „MAD-Aid” Grants Program, a lansat o inițiativă de formare în domeniul combaterii traficului de persoane ”Human Trafficking Awareness Training Project – Moldova”, în cadrul căreia experții britanici acreditați în acest domeniu de la ”Counter Traffiking Network”, dl Bernie Gravett, dl Colin Carswell MA și Dr. Silvia Maria Tăbușcă, au oferit instruire privind conștientizarea traficului de ființe umane pentru aproximativ 100 de voluntari din Chișinău.

Ca parte a programului de training, experții au oferit instruire voluntarilor din Palanca, seminarul fiind organizat în colaborare cu UNHCR Moldova. Totodată, pentru săptămâna viitoare se preconizează a fi desfășurate seminare similare pentru Academia de Poliție (23-24 mai) și pentru funcționari publici din diferite sectoare ale administrației centrale și regionale (26-27 mai).

Colaborarea activă dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în care experții britanici pot oferi standarde internaționale de formare, și interesul sporit din partea voluntarilor din Moldova demonstrează modul în care Camera de Comerț Bilaterală Britanică pentru Moldova poate oferi nu doar asistență în comerț, ci și sprijin în alte domenii de interes reciproc pentru Republica Moldova și Marea Britanie.