Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Prezentarea filmelor moldovenești la Londra

Publicat:Tue, 13/11/2018 - 08:14

La Londra a avut loc prezentarea filmelor moldovenești, organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. Publicului i-au fost prezentate trei filme de scurt metraj: ”Ana”, ”Evadare” și ”Chers Amis” urmate de discuții cu regizorii Natalia Șaufert, Nicolae Negară și Valeriu Andriuță.

Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, care s-a referit la proiectele implementate în Republica Moldova cu susținerea financiară a BERD, orientate spre realizarea reformelor. De asemenea, s-a subliniat că tematica filmelor prezentate abordează probleme cu care se confruntă păturile social vulnerabile nu dar din Republica Moldova, dar din mai multe țări, inclusiv cele înalt dezvoltate.

Activitatea s-a desfășurat în sediul BERD, reunind cca 350 de participanți, printre care: oficiali britanici, reprezentanți ai conducerii BERD și funcționari din cadrul băncii, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, reprezentanți ai mass media locală, precum și ai comunității moldovenilor din Marea Britanie. Prezentarea filmelor a fost urmată de o degustare a vinurilor moldovenești.

În cadrul prezentării a fost organizată și o expoziție de lucrări ale talentatului pictor moldovean, Constantin Botezat, care poate fi vizitată în perioada până pe data de 20 noiembrie curent, la sediul BERD.

Evenimentul a fost utilizat pentru promovarea imaginii pozitive a țării noastre ca destinație turistică atractivă și neexplorată pe deplin, fiind oferite materiale promoționale consacrate tezaurului național.

Ambasada aduce sincere mulțumiri partenerilor de la BERD pentru implementarea în comun a acestei inițiative și oaspeților - pentru prezență.