Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Legalizarea documentelor

Toate actele de stare civilă (certificatul de naştere, căsătorie, divorţ etc.) eliberate de organele competente ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, după 17 august 2001, urmează a fi legalizate prin „apostilare” de către Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii  (adresa şi contactele oficiului de legalizări le găsiţi în anexă). Certificatele britanice sau emise de alt stat se transcriu în registrele moldovenești de stare civilă.

 

Incepind cu data de 16 martie 2007, Conventia de la Haga din 5 octombrie 1961 privind Apostilla a intrat in vigoare pentru Moldova. Prin urmare, Ministerul de Justitiei al Moldovei va aplica Apostilla pe actele eliberate de organele oficiale, sau cu participarea acestora, si care urmeaza sa produca efecte juridice pe teritoriul Marei Britanii. Totodata, este recunoscuta Apostila britanica , fara supralegalizare suplimentara de catre Ambasada Moldovei la Londra.

 

Actele de stare civila britanice (certificate de nastere, casatorie, divort, deces etc.), precum si pentru actele destinate spre utilizare in Republica Moldova, legalizarea (Apostilla) se aplica:

 

pentru acte britanice - Ministerul afacerilor externe britanic, Departamentul Consular, Diviziunea Legalizari (The Legalisation Office Norfolk House (West) 437 Silbury Boulevard Milton Keynes MK9 2AH

 

Tel: 01908 295 111

Fax: 01909 295 122

 

Email: Legalisationoffice@fco.gov.uk).

 

Vedeți informația plasată la rubrica Transcrierea actelor de stare civilă.