Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Informație importantă privind serviciile consulare!

Publicat:Wed, 06/01/2021 - 10:14

Guvernul britanic a anunțat despre introducerea noilor măsuri de carantină #lockdown la nivelul UK, care prevăd  următoarele reguli de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19:

- Se reinstituie regula #StayAtHome.

- Ieșirile din casă sunt permise doar pentru cumpărături de bunuri necesare, exerciții fizice,  deplasare la serviciu sau asistență medicală.

- Se revine la regula lucrului de acasă în cazurile în care este posibil.

- Nu sunt permise întâlniri cu persoane din afara locuinței.

- Școlile primare, secundare și colegiile vor fi închise.

- Magazinele cu produse care nu sunt de strictă necesitate, hotelurile, restaurantele, sălile sportive si centrele de agreement, la fel, se vor închide. Restaurantele vor oferi  doar serviciul take-away.

În acest sens, Ambasada Vă aduce la cunoștință că serviciile consulare vor fi prestate în continuare, în conformitate cu reglementările stabilite de Guvernul Marii Britanii, care permit deplasările pentru servicii la instituțiile publice, inclusiv pentru eliberarea documentelor de stare civilă și pașapoarte. (https://assets.publishing.service.gov.uk/.../NationalLock)

Cetățenii programați în perioada 11 ianuarie – 15 februarie sunt rugați să solicite la email-ul consul.london@mfa.gov.md confirmarea de deplasare, pentru a fi prezentată în timpul unui eventual control al autorităților britanice.

Pentru detalii suplimentare accesați:

Anglia - https://www.gov.uk/guidance/national-lockdown-stay-at-home

Scoția - https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/

Țara Galilor - https://gov.wales/coronavirus

Aveți grijă de voi și apropiații voștri!