Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Evenimentul de prezentare a Camerei de Comerț Britanice pentru Moldova

Publicat:Fri, 20/05/2022 - 07:56

Camera de Comerț Britanică pentru Moldova (Britcham Moldova) a găzduit, la Chișinău, un eveniment de prezentare și networking de afaceri, care a avut scopul familiarizării participanților cu obiectivele Camerei și stabilirii contactelor între toți cei interesați de a coopera cu Britcham Moldova.

Ambasadoarea Angela Ponomariov s-a adresat la cei prezenți cu un cuvânt de salut, în care s-a referit la importanța consolidării relațiilor moldo-britanice post-Brexit, în special a promovării dialogului politic bilateral și dezvoltării comerțului între ambele state. De asemenea, a fost accentuată buna cooperare stabilită între Ambasadă și Camera de Comerț Britanică pentru Moldova, orientată spre realizarea scopurilor comune: aprofundarea relațiilor comercial-economice moldo-britanice, consolidarea contactelor între oamenii de afaceri din ambele țări, realizarea inițiativelor cu caracter economic.

Co-Președintele Britcham Moldova, Nick Grove, a prezentat participanților obiectivele Britcham Moldova, printre vorbitori fiind, de asemenea, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Radu Marian, Șeful adjunct a.i. al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, Jennifer Tasker, și Președintele Organizației MAD-Aid, Victoria Dunford. Totodată, în cadrul evenimentului Fondatorul Britcham Moldova, Lee Gibson Grant, a abordat posibilitatea colaborării între Britcham Moldova și PNUD/Programul Adtrade.

Participanții la eveniment au reprezentat diverse domenii din Republica Moldova: energetic, vinicol, textil, tehnologii informaționale și de comunicații.

De menționat că Britcham Moldova a fost lansată oficial pe 4 februarie 2022, în prezent fiind activ implicată, inclusiv, în acordarea sprijinului umanitar refugiaților din Ucraina urmare a războiului din această țară.