Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Degustare virtuală de vinuri moldovenești

Publicat:Tue, 15/06/2021 - 10:09

Ambasadorul Angela Ponomariov a vorbit despre potențialul industriei vitivinicole din Republica Moldova și oportunitățile de promovare a vinurilor noastre pe piața britanică în cadrul unei degustări virtuale de vinuri moldovenești, moderate foarte profesionist și cu mare entuziasm de Rose Murray Brown, Master of Wine, cunoscut expert în vinuri din Marea Britanie.

 

Invitatul evenimentului, Dr. Caroline Gilby, Master of Wine, expert în vinuri specializat în zona Europei Centrale si de Est, autoarea cărții The wines of Bulgaria, Romania and Moldova, a prezentat într-un mod excepțional câteva vinuri moldovenești, oferind mai multe detalii despre un șir de producători și vinării din Republica Moldova.

 

În organizarea degustării a fost activ implicată compania Novus BH Magister, care de mai mulți ani promovează vinurile moldovenești în Mara Britanie.

 

Cei peste 30 de participanți, printre care specialiști și cunoscători de vinuri din Regatul Unit, au manifestat un interes viu față de vinurile degustate, apreciind calitatea lor, la finele evenimentului fiecare având posibilitatea de a se expune referitor la vinurile testate și de a le evalua.