Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Cea de-a treia reuniune a Forumului Moldo-Britanic

Publicat:Tue, 18/02/2020 - 12:20

Echipa Ambasadei a participat la cea de-a treia reuniune a Forumului Moldo-Britanic, care este organizat trimestrial, întrunind reprezentanți ai mai multor asociații de caritate, organizații non-guvernamentale britanice active în Republica Moldova, precum și ai diasporei moldovenești din Marea Britanie.

Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Angela Ponomariov, a mulțumit organizațiilor non-guvernamentale pentru asistența și activitatea care o desfășoară în Republica Moldova, subliniind interesul mutual de fortificare continuă a cooperării moldo-britanice la diferite niveluri.

Unul din subiectele principale de discuții ale evenimentului a fost inițiativa creării unui Fond Fiduciar al organizaților de caritate britanice care realizează proiecte de asistență în Republica Moldova. De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii referitor la oportunitatea lansării unei platforme de informare și comunicare online, prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Ambele inițiative au scopul de a eficientiza și consolida cooperarea între ONG-urile britanice prezente în țara noastră și reprezentanții comunității moldovenești din Marea Britanie. În timpul următor, în baza unui chestionar urmează a fi elaborat conceptul Fondului Funciar și platformei de pe rețeaua de socializare.