Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova la Londra

Publicat:Thu, 30/01/2020 - 20:51

Delegația Republicii Moldova condusă de Președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului, Sergiu Manea, a efectuat o vizită la Londra în vederea stabilirii contactelor directe și lansării cooperării cu Asociația Tour-operatorilor Europeni (ETOA). Din delegație au făcut parte dl Denis Șova, Director General al Centrului de Business și Turism "Cricova-Vin" și dl Alexandru Juraveli, Vice-președinte al Centrului de Promovare Turistica.

În cadrul discuțiilor la ETOA partea moldovenească a subliniat importanța promovării țării noastre ca destinație turistică atractivă, fiind efectuată o prezentare a domeniului turistic din Republica Moldova, în special a turismului vinicol, ecoturismului, turismului de recreare, de sănătate, religios și cultural.

Totodată, Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Angela Ponomariov, s-a referit la avantajele pe care le oferă Republica Moldova ca destinație turistică, fiind menționat, în context, regimul liberalizat de vize cu țări ale UE, precum și existența mai multor zboruri directe, inclusiv, între Chișinău și Londra.

La rândul său, Directorul ETOA, Tom Jenkins, a salutat interesul Asociației Patronale a Industriei Turismului din Moldova de a se alătura unei familii extinse de profesionişti recunoscute pe plan internațional, exprimând disponibilitatea Asociației de a-și extinde cooperarea cu reprezentanți din Republica Moldova.

Părțile au efectuat un schimb de opinii referitor la conceptul de colaborare și de promovare a potențialului turistic și imaginii Republicii Moldova, fiind convenită semnarea în cel mai apropiat timp a unui Memorandum în sensul respectiv.

Menționăm că Asociaţia Tour-operatorilor Europeni este o organizaţie specializată în turismul european, care reunește peste 1200 de membri. ETOA oferă reprezentare la nivel european, realizând diverse campanii cu scopul promovării turismului european.