Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Anunț privind condițiile noi de călătorie în Anglia din data de 15 februarie 2021

Publicat:Sun, 14/02/2021 - 17:24

Toate persoanele care vor sosi în Anglia din afara Zonei Comune de Călătorie vor fi obligate să rezerveze și să achite înainte de călătorie așa-numitul travel test package, care include efectuarea a două teste COVID: primul - în cea de-a 2-a zi de la sosire, iar al doilea - în a 8-a zi. Costul testelor este de 210 lire sterline. Copiii de până la 5 ani sunt scutiți de obligativitatea testelor respective.

Pentru rezervare urmează a fi accesat link-ul:

https://www.gov.uk/.../how-to-quarantine-when-you-arrive...

Totodată, se menține obligativitatea:

  • prezentării la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave care sosesc în Anglia a certificatului unui test Covid negativ efectuat cu cel mult 3 zile înainte de plecare. Copiii de până la 11 ani sunt scutiți de obligativitatea testului respectiv.
  • intrării pentru o perioadă de 10 zile în carantină la o adresă declarată sau, în cazul persoanelor sosite din țările aflate pe lista roșie (Republica Moldova nu se află în această listă) la un hotel stabilit de autoritățile britanice.

Atenție! Furnizarea de informații false la completarea formularului de localizare a pasagerilor care sosesc în Anglia poate fi pedepsită cu închisoare până la 10 ani sau amendă până la 10000 de lire sterline. La fel, pentru încalcărea regulilor de carantină poate fi aplicată o penalizare de până la 10000 de lire sterline.