Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

A A A

Ambasada informează despre efectuarea a 2 curse charter de la Southend Airport spre Chișinău, organizate urmare a multiplelor solicitări din partea cetățenilor moldoveni aflati in Marea Britanie.

Publicat:Fri, 20/03/2020 - 00:00

Primul zbor charter va avea loc pe 23.03.2020. În conformitate cu informațiile de care dispunem, toate locurile pentru zborul respectiv sunt rezervate.

Totodată, având în vedere situațiile excepționale în care se află unii cetățeni, au fost recepționate autorizările necesare din partea Republicii Moldova pentru a efectua al doilea zbor charter spre Chișinău pentru data de 25.03.2020.

Persoanele care se află în dificultate urmează să scrie un email la poșta electronică evacuareuk@hotmail.com.

Atenționăm că Ambasada nu înregistrează persoanele doritoare la bord. În acest sens, rugăm respectuos să nu contactați telefonic Ambasada, inclusiv la numărul de urgență, cu solicitarea respectivă.

Ambasada confirmă operarea zborurilor, dar rezervările se fac la direct cu organizatorii, care prioritizează persoanele aflate în situații excepționale.

Toate persoanele care vor reveni în Republica Moldova sunt obligate să stea în carantină 14 zile și să completeze corect fișele epidimiologice la intrarea în Republica Moldova.

În continuare, îndemnăm ca cetățenii Republicii Moldova să păstreze calmul și să respecte toate deciziile și recomandările Guvernului britanic în contextul pandemiei.